Davutoğlu: Uzayan her sürecin içine ecinniler karışır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Demiştim ki ‘Bu süreci uzatmayın’. Bölgede uzayan her sürecin içine ecinniler karışır” dedi.

Fotoğraf: AA

Yeni Yol grup toplantısında süreç ve ‘Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’ hakkında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

*Bu kürsüden bu süreç başladığında (MHP Genel Başkanı Devlet) Bahçeli’yi takdir etmiş, destek vermiştim ama uyarılar da yapmıştım. Demiştim ki ‘Bu süreci uzatmayın’. Ben bilirim ki bölgede uzayan her sürecin içine ecinniler karışır. Bir an önce bitirin, zamana oynamayın. Toplumun sinir uçlarıyla oynamayın. Ne yaptılar sürekli vakte oynadılar.

*‘Geçmiş tecrübelerden ders alın’ demiştik. Benim de içinde olduğum geçmiş birçok tecrübeden ders almadan bugünü yönetemeyiz, demiştim.

*Şunu söylemiştik, üç ayaklı bir koordinasyon yürütün: Türkiye’de hukuki ve demokratik atılımlar. Irak’ta örgütün tümüyle tasfiyesi ve Suriye’de yeni bir yönetimin inşasında Arapların, Türklerin, Kürtlerin ve Türkmenlerin bütün Alevilerin Sünnilerin birlikte olması. Ne oldu peki, neredeyiz şimdi?

‘Sanki doktora tezi yazıyorlar’

*Komisyon çalışmalarında gördüğüm tablo şu; komisyon raporu gecikiyor. Sanki doktora tezi yazılıyor, nedir bu? Benim önümde öğrenci olsalar hepsini sınıfta bırakırım, bu kadar süre tanınmaz.

*Komisyon kurulduğunda demiştim ki; ‘Bu işi iki ayda bitirin ve 1 Ekim’de sunun. Bütçenin o çatışmalı günlerine bırakmayın’. Ne oldu? Bütçede herkes karşı karşıya geldi, o esnada İmralı ziyareti oldu ve partiler karşı karşıya geldi.

*Dün grup toplantılarında görülen, sertleşen polemiklere geldik. Hangi vasıf ve kimlikte olursa olsun kimse Türkiye’yi uyaramaz ama kimse de Suriye’deki Kürt kardeşlerimizi düşman gibi göremez. Dengeyi nasıl sağlayacağız, sertleşen bir dil var. Sayın Bahçeli’nin bile dili sertleşiyor, sükunet olmalı, devlet adamlığı çok düşünerek yapılan bir sanattır.

Bahçeli İran’a baktı, Gezi’yi gördü

Bahçeli: Suriye’nin toprak bütünlüğü ya mutabakatla ya da zorla tesis edilmeli

Bahçeli: Öcalan ve Demirtaş’ın arasına mayın döşüyorlar

Davutoğlu: Benim için ‘Ortadoğu’nun en tehlikeli adamı’ denir