Son günlerde özellikle kadınlar ve toplumla ilgili ‘fetva’ları nedeniyle gündemden düşmeyen ‘hocalar’a ceza sinyali geldi.

Şenocak ve Yıldız
İlahiyayçılar Nurettin Yıldız ve İhsan Şenocak gibi isimlerin yaptıkları açıklamalar, devletin üst kademesinin de tepkisini çekmişti.
Hatta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ‘İslam’da güncelleme’ tartışmaları başlamış, Diyanet de fetvalara karşı açıklamalar yayınlamıştı.
Milliyet’yen Serpil Çevikcan’a konuşan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, tartışmalara hukuki bir boyut kattı.
Söylenenlerin İslam’la alakası olmadığına dikkat çeken Güngör, sözlerin ‘cahillik, yobazlık ve gericilik’ olduğunu kaydetti, “Bunlar doğrudan topluma zararlıdır” dedi.
Danıştay başkanı şöyle devam etti: “Bu tür sözlerin mutlaka hukuki müeyyidesi olmalı. Toplumun birlik ve beraberliğini bölmeye yönelik, kadınları aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden bu yaklaşımların müeyyidesi olması lazım.”
Geçen günlerde Ankara başsavcılığı, tepki çeken açıklamalarda bulunan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında ‘kadınlara yönelik şiddeti teşvik ettiği’ gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.