Cumartesi Anneleri/İnsanları Londra merkezli ‘Index on Censorship 2025 İfade Özgürlüğü Ödülleri’ne aday gösterildi.

Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995’ten beri gözaltında kaybedilen veya faili meçhul cinayetle öldürülen yakınları için Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenliyor.
Mayıs 2024’te direnişlerinin 1000’inci haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzemleyen Cumartesi Anneleri/İnsanları Mayıs 2025’te mücadelelerinde 30 yılı geride bıraktı.
‘Kampanya’ kategorisinden ödüllere aday gösterilen Cumartesi Anneleri X’te şu açıklamayı yaptı:
“Cumartesi Anneleri/İnsanları olarak, Londra merkezli Index on Censorship 2025 İfade Özgürlüğü Ödülleri’ne ‘kampanya’ kategorisinde aday gösterilmiş olmaktan onur duyuyoruz.
Bu adaylık, otuz yılı aşkın süredir sürdürülen hakikat ve adalet arayışımızın uluslararası alanda da görünür, duyulur, olduğunun bir göstergesidir. Bizler, zorla kaybedilen sevdiklerimizin akıbetini sormaktan, hakikati Galatasaray Meydanı’nda ve kamusal alanda dile getirmekten, barış ve adalet talebimizi savunmaktan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.”