CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ’17-25 Aralık’ı, “Yüzyılın yolsuzluğunu, yüzyılın yüzsüzlüğü ile kapattılar” sözleriyle değerlendirdi.

Çağdaş Ses’ten Erman Çimen’e konuşan İnce, yolsuzlukla suçlandıktan sonra istifa eden dört bakandan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ı canlı yayında suçladığı sözlerini hatırlattı.
‘Bakanları AKP’li vekillerin oylarıyla akladılar’
Bu iddilarda ismi geçen herkesin bir gün ‘bağımsız yargı’da hesap vereceğini savunan İnce, şöyle devam etti: “Aradan iki yıl geçti, bu paraların kaynağı açıklanamadı. Paraları polis koydu bile dediler, ancak paraları faiziyle birlikte gidip teslim alan yine bunlar oldu. Bakan çocuklarını, yasa değişikliği ile yürütmeye bağlanan yargıda, bakanları AKP milletvekillerinin oylarıyla Meclis’te akladılar. Sadece parayı değil, yargıya olan güveni de sıfırladılar. Can havliyle camiye ayakkabı ile girenlere ceza verirken, cebinde haram para ile camiye girenlerin aklandığı, ödüllendirildiği bir süreç yaşandı.”
AKP’li vekilin ‘dili sürçtü’, muhalefet ‘Allah söyletiyor’ dedi: Hırsız değiliz demiyoruz
Şeffaflık Derneği hafıza tazeledi: 17-25 Aralık adım adım nasıl ‘sıfırlandı’?