Bursa’da önceki gün 23 kişinin yaralandığı intihar eyleminde ‘kilit isim’ olarak Emine K. belirlendi.
DHA’nın haberine göre iki gündür adı ‘canlı bomba’ olarak geçen Sultan Y.’nin kimliğini kopyalayıp canlı bombaya ileten de, İstanbul’da hazırlanan bomba düzeneğini Bursa’ya getiren kişi de Emine K.

Polis yetkilileri, ‘canlı bomba’ ile Emine K. ve Sultan Y.’nin yüz ve fizik olarak benzemesini de dikkat çekici buldu. Bir ayrıntı da Emine K.’nın bombayı Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Görükle Mahallesi’nde bulunan bir öğrenci evine teslim ettiği.
16 kişi gözaltında

Bursa’da geçen çarşamba günü saat 17.26’da Ulucami’nin batı kapısı yakınındaki patlama sonucu 25 yaşındaki terörist parçalanarak ölmüş, 23 kişi ise hafif yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan bu kişilerden 15’i ayakta tedavi edilmiş, 8’i tedaviye alınmıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 16’ya yükseldi. Sultan Y. ve Emine K. da gözaltına alınanlar arasında.
Bir polis yetkilisi şunları anlattı: “İşin ilginç tarafı canlı bomba, Emine K. ve Sultan Y. birbirine çok benziyor. Canlı bombayı taşıyan taksi şoförüne Emine K.’nin fotoğrafını gösterdik. Sürücü ‘Evet abi ben bunu taşıdım’ dedi. O kadar benziyorlar. Sadece yüz olarak değil, fiziksel olarak da benzerlikleri var. Bunların yanı sıra henüz ismi belirlenemeyen canlı bomba, Viranşehir üzerinden Şanlıurfa’ya oradan da 24 Nisan günü Bursa’ya geliyor. Doğu aksanlı Türkçe konuşan bu kişinin daha önce Bursa’ya hiç gelmediğini öğrendik. Kendisi olaydan bir gün önce patlamanın yapıldığı yerde keşif gerçekleştirdi. O gün ise kendisi için alınan kıyafetlerini giyiyor, bombayla taksiye binip Atatürk Caddesi’ne geliyor. Patlamayı nerede gerçekleştireceğini bilemiyoruz. Görüntülerden kadın teröristin karşıdan gelen iki resmi polisimizi görünce sağ tarafa doğru çekildiğini fark ediyoruz. Sadece yedi saniye sonra sağa çekilen terörist kadın bombayı patlatıyor. Hedefinde polisleri de öldürmek olabilir. Patlamadan hafif yaralanan iki polis daha sonra diğer yaralılara yardım ediyor.”