Vaka sayısının 21 Ekim’den beri 2 binin üzerinde kayda geçtiği Türkiye’de, ‘karantina kaçağı’ yakalanmayan gün geçmiyor! Bugün de iki kişi belediyede işlem yaptırırken biri de trafikte, şehirlerarası yolculuk yaparken yakalandı.

AA’nın haberine göre Karabük’te, işlem yaptırmak için belediyeye giden iki kişinin, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasında evde karantinada olması gerektiği belirlendi.
3 bin 150’şer lira ceza kesilen bu kişiler, Katip Çelebi Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi; haklarında adli işlem başlatıldı.
Testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken Ömer Ö.’nün eşi Emine Ö. ile Yozgat’taki evlerinden çıkarak Kırklareli’nde yaşayan kızlarının yanına gittiği bilgisine ulaşan polis, Kırklareli-İstanbul kara yolunun 3. kilometresinde uygulama yaptı.
Aracı durduran ekipler, HES kodu sorgulamasında Ömer Ö.’nün karantinada olması gerektiği bilgisini doğruladı.
Ömer Ö. yurda yerleştirilirken Emine Ö. ise polis ve sağlık ekiplerinin gözetiminde kızının evine bırakıldı.
Hakkında adli işlem başlatılan Ömer Ö.’ye 3 bin 150 lira ceza uygulandı.