2014 FIFA Dünya Kupası’nın yarı finalinde Almanya’ya 7-1 yenilen ev sahibi Brezilya, son maçta da Hollanda’ya 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla ‘Portakallar’ Kupa’yı üçüncü olarak tamamladı.

Yarı finalde Almanya’ya mağlup olan Brezilya’yla Arjantin’e yenilen Hollanda’nın karşılaştığı üçüncülük maçı hızlı başladı. Hollandalılar, 3. dakikada penaltıdan Robin van Persie ve 16. dakikada Daley Blind’in golleriyle 2-0 öne geçti. Brezilya’nın yine pek bir varlık gösteremediği maçın uzatma dakikalarında Georginio Wijnaldu sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi: 3-0

Bu sonuçla Hollanda, tarihinde ilk kez üçüncülük elde ederken, Brezilya ise tribünlerden gelen yuhlamalarla birlikte Kupa’yı dördüncü olarak tamamladı.
Kupa’da final maçı 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00’de başlayacak ve Almanya ile Arjantin, ‘dünyanın en büyüğü’ olmak için kozlarını paylaşacak.