Annenizin “Kahvaltı günün en önemli öğünüdür” sözü yapılan araştırmalarla defalarca kanıtlandı. Çalışmalar, kahvaltının beyin gücünü artırdığı ve gün içinde iştahı kontrol ettiğini gösterdi.
Business Insider, kahvaltının öneminden hareketle, alanında tanınmış birçok beslenme uzmanına sabahları ne yediğini sordu.
Beslenme uzmanlarının açık ara favorisi yulaf ezmesi, meyve ve yoğurt oldu. Uzmanlar beta-glukan liflerini içeren yulaf ezmesinin iyi kolesterolü artırdığını ve şeker seviyesini dengelediğini söylüyor. Yoğurt ise, yeterli protein ve kalsiyum sağlarken; meyveler doğal şekerle vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor.
İşte o cevaplar:
– Marisa Moore: Mısırlı tortilla ekmeği arasında avokado ve salsa soslu yumurta veya fındıklı, meyveli yulaf ezmesi
– Toby Smithson: Yarım bardak yulaf ezmesi, tatlandırıcılı ve tarçınlı yoğurt, üç ya da altı tane badem, taze demlenmiş çay
– Vandana Sheth: Böğürtlen ve yoğurtla karıştırılmış tam tahıllı, lifli mısır gevreği veya soya sosunda pişmiş, cevizli, tarçınlı, ballı yulaf ezmesi ya da tam tahıllı tost ekmeği, mozzarella peyniri, tofu ve sotelenmiş sebze (sarımsak, soğan, ıspanak, domates, bir çeşit Meksika biberi olan jalapeno
– Kim Larson: Az yağlı süt, badem, böğürtlen ve tarçınlı yulaf ezmesi, domates veya portakal suyu, kahve
– Judy Caplan: Yağlı tatlı patates, tarçın, biber, çiğ kakaolu sıcak çikolata, akçaağaç şurubuyla tatlandırılmış badem sütü
– Ruth Frechman: Tuzsuz yerfıstıklı ve tarçınlı yulaf ezmesi
– Joan Salge Blake: Yoğurt, bir tatlı kaşığı şeker, bir tatlı kaşığı kakao ve yarım bardak dondurulmuş çilekle yapılan smoothie
– Ilene Smith: Kepek unu ve doğal yerfıstığı yağıyla yapılan İngiliz muffini, yarım muz
– Sharon Salomon: Badem yağı, toz yerfıstığı, çikolata şurubu, dondurulmuş muz, mango, kiraz ve çilekle yapılan smoothie
– Jessica Candell: Biber, yumurta ve soğanlı tatlı patates, tost ekmeği
– Colleen Gill: Cevizli yulaf ezmesi, bir bardak çay
– Nancy Clark: Yarım bardak yulaf ezmesi, çeyrek bardak üzüm ve fındık, çeyrek bardak granola, üç hurma, bir avuç badem
– Maria A. Bella: Meyveli-yulaflı çikolata bar, yağsız yoğurt
– Patsy Catsos: Bir bardağın üçte biri kadar üzüm, badem ve kahverengi şekerle karıştırılan yulaf ezmesi, sade kahve
– Marjorie Nolan Cohn: Suda haşlanmış yulaf, yoğurtla karıştırılmış yulaf ezmesi, bir tatlı kaşığı ayçekirdeği, yarım kaşık badem yağı, tarçın ve yulafla karıştırılmış elma
– Jan Patenaude: Soğan, sarımsak, mantar, biber, ıspanak, domates ve otlu omlet ve patates
– Elizabeth M. Ward: Haşlanmış yumurta, peynir, avokado, kepekli İngiliz muffini
– Libby Mills: Sebze, meyve ve az yağlı sütle yapılan smoothie.
– Georgia Costas: Böğürtlenli, cevzili yulaf ezmesi veya yaban mersinli-çilekli, yağsız sütlü smoothie, tost ekmeği ya da tortilla üzerinde eritilmiş peynir
– Anne Danahy: Ceviz, yoğurt, meyve ve çok az sütle karıştırılmış yulaf.