Beşiktaş Köyiçi’ne getirilen AKP seçim karavanını protesto eden gençlerle AKP’liler arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden polis, 10’u aşkın protestocuyu gözaltına aldı.
Gezi eylemleri sırasında, Okmeydanı’nda ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve halen yoğun bakımda tutulan 14 yaşındaki Berkin E. için toplanan Gençlik Muhalefeti ve Abbasağa Liseli Forumu üyelerinden oluşan bir grup, AKP’ye ait seçim karavanının Beşiktaş Köyiçi’ne getirilmesini protesto etti. Seçim karavanına sprey boyalarla “AKP hesap verecek, Berkin direniyor” yazan grupla AKP’liler arasında tartışma çıktı.
Olay yerine gönderilen çevik kuvvet ekipleri, protestocu gençlere müdahale ederek 10’u aşkın kişiyi gözaltına aldı. AKP’nin seçim karavanı polis eskortu eşliğinde Köyiçi’nden götürülürken, Beşiktaş esnafı da polisin müdahalesine tepki gösterdi. Abbasağa Forumu, gözaltıları protesto için bu akşam saat 20.00′de Çarşı’daki Kartal heykeli önünde buluşma çağrısı yaptı.