Beraat eden Semih Özakça: Suçsuzluğum kanıtlandı, derhal işimi istiyorum

 

Açlık grevini sürdüren öğretmen Semih Özakça, “Suçsuzluğum kanıtlandığına göre işime derhal döndürülmek istiyorum” dedi.

Fotoğraf: Twitter/@SemihOzakca

Özakça ve akademisyen Nuriye Gülmen, OHAL KHK’sıyla ihraç edildikleri işlerine dönme talebiyle açlık grevine başladıktan sonra tutuklanmıştı.

Tutuklu yargılanan Gülmen ve ekimde tahliye edilen Özakça için önceki günkü duruşmada karar çıkmıştı. Gülmen ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla ceza alıp tahliye edilirken, Özakça ‘örgüte yardım’ suçundan beraat etmişti.

İşe dönme talebi

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’e konuşan Özakça, Gülmen’in tutarsız iki tanığın ifadesiyle ceza aldığını söyledi.

Kendisinin tüm suçlamalardan beraat ettiğini, eylemlerine başlamadan da terör suçlamasıyla davalarının olmadığını aktaran Özakça, kararı “İşe dönme açısından bu bir kazınımdır, umuttur” sözleriyle değerlendirdi.

Açlık grevindeki öğretmen şunları kaydetti: “Ancak bunu nihai kazanım olarak görmüyorum, hala işimi geri istiyorum. Adaletli bir karar değil. Açlık grevim devam ediyor. Hücre hücre eriyorum. Suçsuzluğum kanıtlandığına göre işime derhal döndürülmek istiyorum. Bunun için gerekenin acilen yapılmasını istiyorum.”

Nuriye Gülmen’in doktoru: Her geçen gün onun aleyhine işliyor

Reuters kareleriyle Gülmen’in tahliye sevinci

Tahliye edilen Nuriye Gülmen’in ilk sözleri: Sizi gördüğüme inanamıyorum

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen’e tahliye kararı