Belçika’nın ikinci büyük kenti Anvers’te (Antwerp), Suriye’deki gelişmeleri protesto eden Kürtlere bıçaklı saldırı sonucu altı kişi yaralandı.
Yaralılardan ikisinin durumun ağır. Dört zanlı gözaltına alındı.

PKK ve diğer Kürt gruplara ait bayrak ve flama taşıyan yaklaşık 300 kişilik bir grup, perşembe akşamı Anvers’in merkezindeki Opera Meydanı’nda (Operaplein) bir gösteri düzenledi.
Anvers Polis Sözcüsü Wouter Bruyns, “Gösteri başlangıçta barışçıl geçti. Ancak eylemin sona ermesine yakın yaşanan arbede sırasında altı kişi bıçaklandı” dedi.
Polise göre, dört kişi Opera Meydanı’nda, iki kişi ise meydana yakın iki sokakta bıçaklandı.
Polis, saldırıyla bağlantılı olduğu ve göstericilerin arasına karıştığı belirtilen dört şüpheliyi gözaltına aldı.
Het Nieuwsblad gazetesine konuşan görgü tanıkları, gösterinin sonuna doğru ellerinde bıçaklarla gelen bir grubun çevredeki insanlara saldırdığını ve kısa süre panik yaşandığını aktardı.
Belçika Kürdistan Toplulukları Demokratik Konseyi (Navbel) Sözcü Orhan Kılıç şöyle konuştu: “Anvers’teki Kürt topluluğuna yönelik terörist güdümlü bir saldırı. Bu, sokaklarda, Noel pazarlarında veya diğer kamuya açık yerlerde sivilleri hedef alan cihatçılardan farklı değil.”
Aşırı şağcı Flaman Çıkarı partisinden Filip Dewinter şunları söyledi: “Türk – Kürt çatışmadı. Kitlesel göç yüzünden bir başka ithal çatışma daha. Çok kültürlü = çok suçlu! Göçü durdurun.”