Başbakan Erdoğan: Karabağ sorunu çözülmeden 'normalleşme' olmaz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verilen 23 Nisan resepsiyonunda bugün yayımlanan 24 Nisan mesajına bir de ekleme yaparak Ermenistan’la ilişkilerin normalleşmesinin Karabağ‘a bağlı olduğunu söyledi.

Meclis Fuaye Salonu’nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Erdoğan Ermeni Soykırımı’yla ilgili yayımladığı mesajın ardından “Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan ile normalleşme olmaz” diyerek Azerbeycan’la Ermenistan arasındaki ‘paylaşılamayan bölge’ için adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak ise “Sabır gerekir, her şeyi bir anda söylersek olmaz” dedi. 

‘Taksim’de 1 Mayıs tartışmalarına ilişkin ise “Geri adım yok, kimsenin bayramı zehir etmeye hakkı yok” diyerek Taksim Meydanı’nda kutlama yapmak isteyenleri bir kez daha uyardı.

Twitter’ı tehdit etti

Twitter heyetinin ziyaretine ilişkin sorular üzerine Başbakan, “Verdikleri sözleri yerine getirmezlerse gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Dar bölge tartışmasına da değinen Erdoğan, “Muhalefet destek vermese de biz Meclis’e getireceğiz” açıklamasını yaptı.