Britanya’nın köklü gazetelerinden Times için bir makale kaleme alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kimliği belirlenemeyen jetin Türk hava sahasında düşürülmesi, belirli bir ülkeye karşı yapılmış bir eylem değildi. Rusya ortak düşmana odaklanmalı” diye yazdı.

Fotoğraf: Reuters
BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Davutoğlu, Türkiye’nin, bir Rus savaş uçağını düşürmesinin Rusya’ya karşı yapılmış bir eylem olmadığını belirterek, Rusya’nın IŞİD’e odaklanmasını istedi.
Yazısında, Türkiye’nin mevut angajman kuralları temelinde hareket ettiğini savunan Başbakan Davutoğlu, gerilimi düşürmek için de Rusya ve müttefikleriyle birlikte çalışacaklarını belirtti.
‘Suriye rejimi ve IŞİD işbirliği’
“Dikkatimizi, bizi birleştiren davadan ayırmamalıyız” diyen başbakan, uluslararası toplumun içine kapanmaması gerektiğini, aksi takdirde galip çıkanların IŞİD ve Suriye rejimi olacağını, zaten ikisini de ilişkilerinin hayatta tuttuğunu söyledi.
Başbakan Davutoğlu, yazısını şu sözlerle bitirdi: “Bugün DAEŞ’e karşı sağlam durma günüdür. ABD, AB, Rusya, Türkiye ve diğerlerinin farklı güçlerini kullanarak birlikte hareket etmeleri, dalgayı tersine çevirebilir ve çevirecektir.”