İspanya’nın Barcelona kentinin en kalabalık sahil şeridine, Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken Akdeniz’de hayatını kaybeden mülteciler için bir pano yerleştirildi.

Fotoğraf: BBC News
Yoğun ilgi gören panoda, hayatını kaybeden mültecilerin sayısına yer veriliyor ve her ölüm haberi geldiğinde sayı artırılıyor.
‘Utanç Panosu’
Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, dijital panonun bir ‘utanç göstergesi’ olduğunu vurgulayarak, “Bu öylesine bir sayı değil. Bunlar birer insan” diye konuştu.
Panodaki sayı, Uluslararası Göç Örgütü’nün açıkladığı veriler doğrultusunda, bu yılın ilk yedi ayında ölen mültecilerin sayısıyla başladı: 3 bin 34.
Geçen yıl aynı zaman diliminde 1917 kişi Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetmişti.
En tehlikeli kaçış rotası Akdeniz

Fotoğraf: marina.difesa.it (Arşiv)
Uluslararası Göç Örgütü’nün istatistiklerine göre 2016’nın ilk yarısında, Akdeniz üzerinden 238 binin üzerinde sığınmacı Avrupa’ya geçti.
2015 yılında Avrupa’ya geçen sığınmacıların sayısı ise, toplamda 1 milyonu aşmıştı.
Küresel çapta en tehlikeli kaçış rotası olarak Akdeniz gösteriliyor.