Bank of America, Epstein mağdurlarına 72,5 milyon dolar ödeyecek

Bank of America (BofA) çocukları fuhuşa sürüklemekten hapis yatarken 2019’da hücresinde ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein mağdurlarına 72,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Görsel: AA

NBC News’ün haberine göre BofA, Ekim 2025’te açılan dava kapsamında herhangi bir yasal sorumluluk veya suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Fakat banka mağdurlar için süreci sonlandırmak adına uzlaşmaya karar verdiğini öne sürdü.

Uzlaşma kapsamında mağdurlara 72,5 milyon dolar (3,2 milyar lira) ödenecek.

Uzlaşmanın yürürlüğe girmesi için ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff’un resmi onayı gerekiyor. Rakoff’un anlaşmayı nihai karara bağlamak için 2 Nisan’da duruşma yapması planlanıyor.

Şüpheli finansal işlemleri görmezden gelmekle suçlanmıştı

Epstein’le bağlantıları nedeniyle JPMorgan Chase ve Deutsche Bank’la uzlaşma sağlayan mağdur avukatları Ekim 2025’te Bank of America’ya karşı da dava açmıştı.

Fotoğraf: Reuters

Davada banka, Epstein’in suçlarıyla ilgili şüpheli finansal işlemleri görmezden gelmekle suçlanmıştı.

BofA ise süreç boyunca hakkındaki iddiaları reddetti. O dönemde Epstein’le bilinen bir bağı olmayan kişilere rutin bankacılık hizmetleri sunduğunu savundu.

Yargıç, ocakta bankaya dair bazı suçlamaları düşürmüş fakat bankanın Epstein’in faaliyetlerinden bilerek fayda sağladığı ve cinsel amaçlı insan ticareti suçuna ilişkin federal yasaların uygulanmasını engellediği yönündeki iddialarla davanın devam etmesine izin vermişti.

Benzer davalardaki diğer uzlaşmalar şöyle:

  • JpMorgan: 290 milyon dolar (yaklaşık 12,8 milyar lira)
  • Deutsche Bank: 75 milyon dolar (yaklaşık 3,33 milyar lira)

Onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, New York’ta hapishane hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Epstein belgeleri: Kime, ne oldu?

‘Kayıp’ Epstein belgeleri yayınlandı 

Epstein belgelerinde adı geçen tanınmış kişilerin tam listesi 

Bank of Amerika 2026 için rekor altın fiyatı tahmininde bulundu

Epstein belgeleri: Davos CEO’su istifa etti