Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 20 bin liraya yükseltilecek en düşük maaşın emeklilere hayırlı olmasını diledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık enflasyonunu aylık yüzde 0,89, yıllıksa 30,89 olarak açıkladı. Oranın ardından 2026’nın ilk altı ayı için emekli ve memur için zam oranları şöyle olmuştu:
- Memur ve emeklisi yüzde 18,60
- Bağkur emeklisi yüzde 12,19
- SSK emeklisi yüzde 12,19
SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon zammı tamamlanan aylığa (aldıkları net maaş) değil, kök aylığa uygulanıyor. Türkiye’de en düşük emekli maaşı 16 bin 881 liraydı. Yaklaşık 3,8 milyon emeklinin kök aylığının 16 bin 881 lira altında olduğu tahmin ediliyor.
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşını meclise sunacakları düzenlemeyle 20 bin liraya çıkaracaklarını duyurmuştu.
Teklifin Meclis’e sunulmasıyla ilgili bakan Işıkhan X’teki paylaşımında şunları söyledi:
“Ülkemizin kıymetli emektarları için atılan bu kıymetli adım dolayısıyla Gazi Meclisimize teşekkür ediyorum.
Değerli emeklilerimiz başta olmak üzere aziz milletimize en iyi hizmetleri sunabilmek için Sosyal Güvenlik bütçemizi daha da geliştirmek ve güçlendirmek adına yoğun şekilde çalışıyoruz.
Önümüzdeki süreçte her bir vatandaşımızın refahını korumayı ve sosyal haklarını genişletmeyi sürdüreceğiz.
Başımızın tacı emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”
En düşük emekli aylığının 20.000 liraya yükseltilmesi ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.
— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) January 9, 2026
Ülkemizin kıymetli emektarları için atılan bu kıymetli adım dolayısıyla Gazi Meclisimize teşekkür ediyorum.
Değerli emeklilerimiz başta olmak üzere aziz milletimize en iyi hizmetleri…