Bakan duyurdu: Gelibolu ve Adana'daki orman yangınları büyük ölçüde söndürüldü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale ve Adana’daki yangınların büyük ölçüde kontrole alındığını açıkladı.

Fotoğraf: AA

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Tayfur ile Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda 16 Ağustos saat 16:28’de çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Eceabat ilçesindeki ormanlık alanlara yayılmıştı. Kentte yangın sebebiyle yedi köy tahliye edilmişti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yangın nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) ikinci duyuruya kadar girişleri durdurmuş, ayrıca Bigalı Kalesi, Bigalı Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nin de geçici süreyle ziyarete kapalı olacağını açıklamıştı.

Bakan Next Sosyal’deki açıklamasında Gelibolu Yarımadası’nda bulunan şehitliklerin yangından etkilenmediğini duyurdu.

Adana’da orman yangını

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde de ormanlık alanda yangın çıkmıştı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı iki söndürme uçağı, altı helikopter, 23 arazöz, 11 su ikmal aracı ve iş makineleriyle 182 personel sevk edilmişti.

İlk incelemelere göre yangının kastlı çıkarıldığı düşünülüyor.

Yangına müdahale sırasında üç işçi de dumandan etkilenmişti.

2025’teki yangınlarda 90 bin futbol sahası büyüklüğünde alan yandı

Gelibolu’da yangın: Tahliye edilen köy sayısı yediye çıktı

Gelibolu iki gündür yanıyor: Tarihi alanlar ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı