VİDEO | Bahçeli'ye muhalif Yeniçağ gazetesine taşlı sopalı saldırı

 

Ülkücü çizgideki Yeniçağ gazetesinin İstanbul’un Yenibosna semtindeki binasına yaklaşık 30 kişi tarafından taşlı sopalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi.

Gazete MHP liderliğine eleştirel yaklaşımıyla dikkat çekiyordu.

yenicag-saldiri-iki
Fotoğraflar: yenicaggazetesi.com.tr

DHA’nın haberine göre, saat 20.30 sıralarında kimliği belirsiz bir grup gazete binasının içerisine girerek taş ve sopalarla camları indirdi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Gazetenin haberinde, saldırganların kar maskeli ve silahlı oldukları, çok sayıda silah sesi duyulduğu bilgisi verildi.

Yeniçağ gazetesi, milliyetçi çizgideki yayınlarıyla biliniyor. Ancak aynı çizgideki Ortadoğu gazetesinden MHP liderliğine eleştirel yaklaşımıyla farklılaşıyor. Gazete son dönemde de AKP ile MHP arasında ‘yeni anayasa’ odaklı yakınlaşmaya da muhalefet ediyor.

Gazetenin bugünkü sayısından bir karikatür.
Gazetenin bugünkü sayısından bir karikatür.

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut: Bahçeli kendisine biçilen rolü oynuyor