Bahçeli 'içki' tartışmasında 'yol gösterdi': Kör Niko'nun meyhanesinde içsinler

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin düzenlediği ‘Adalet Kurultayı’nda içki içtikleri gerekçesiyle ihraç edilen üç partili için “Kör Niko’nun meyhanesine gidip içsinler” dedi.

Fotoğraf: DHA

AKP, ‘Adalet Kurultayı’nın kamp alanında içki içildiğini iddia etmiş, CHP de kamp alanı dışında içki içen üç partilinin partiden ihraç edildiğini duyurmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP’den disiplin soruşturması beklediklerini, disiplin mekanizmalarını işletmelerini talep ettiklerini söylemişti.

Partisinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret eden Bahçeli, burada kendisini bekleyen partililerle bayramlaştı.

‘İçecek çok meyhane var’

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP liderine, kurultayda yaşanan ‘içki içme’ tartışması soruldu.

Bahçeli şöyle konuştu: “Bunlar üzerinde yorum yapılacak bir şey görünmüyor. CHP’li arkadaşlar bir kurultay düzenleyerek adaleti sağlamak için bir görüşme yapmayı diliyorlar. Fakat şehitlerimizin yoğunluk kazandığı ve Türkiye’nin bağımsızlığının ilk adımı olan yerde içkiyle akşam sohbetleri yakışmaz. Türkiye’de içki içmek isteyen varsa, içecek çok meyhane var. Kör Niko’nun meyhanesine gidip içsinler.”

AKP’li Turan ‘içki’den ihraç edilenleri CHP’ye sordu: İnsan hata yapabilir, uyarırsın

‘Kılıçdaroğlu’nun çadırını bastı’ denen Erdoğdu: Çamur ve iftira atıyorlar

Kurtulmuş ‘dostane şekilde’ talep etti: CHP özür dilemeli

Erdoğan CHP kurultayına çattı: Votka mı, şarap mı, bira mı dersiniz…

Kurtulmuş: Adalet Kurultayı’nın kamp alanında içki içilmesine işlem başlatılacak

AKP’li Turan’ın ‘Kurultayda içki içiliyor’ iddiasına CHP’den yanıt: Çamur atıyorlar