Bağımsız olarak para politikasına karar vermesi gereken Merkez Bankası’na (MB) her fırsatta müdahale eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bankanın ‘baskı altında’ yaptığı düşünülen yarım puanlık faiz indirimini de eleştirdi.
‘Mesajımızdan nasibini almış değil’

Fotoğraf: Reuters
“MB bağımsızsa ben de bağımsızım’ çıkışının ardından eleştirilerinin dozunu artıran Erdoğan, faiz indirimini ‘kabul edilemez’ diye niteleyip MB’ye gözdağı vermeyi de ihmal etmedi: “Bir defa bu indirimi yeterli bulmamız mümkün değil. Görünen o ki Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil.”
Başbakana şikayet de edecek
MB’nin eleştirilemez olmadığını da söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşı aldatmanın anlamı yok. Bu faizle yatırım yapmak mümkün değil. Bu faiz inmesi lazım ki girişimci yatırım yapabilsin. Şu andaki açıklamayı asla kabul edilebilir bulmuyorum. Bazı arkadaşlarımız çok bilimsel açıklamalar da yaptı. Merkez Bankası yaptıklarıyla eleştirilemez değildir, yanlış adımlar attıkça bu eleştirileri de alacaktır.”
Merkeze müdahalelerinin devam edeceğini ‘Cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyeti sürdüreceğim’ diyerek belli eden Erdoğan, “Sayın Başbakan başta olmak üzere ilgili arkadaşlarımla görüşmelerimi paylaşacağım. Canımı yakan konulardan biri de bu yüksek faiz uygulamasıdır” dedi.