Katil zanlısı, Aylin Sözer'i suçladı!

İstanbul’da akademisyen Aylin Sözer’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kemal Ayyıldız, saldırıya uğradığını öne sürdü.

Ayyıldız, dün Maltepe ilçesinde 48 yaşındaki Sözer’i bıçaklayarak öldürmüş, ardından da daireyi ateşe vererek yangın çıkarmıştı. Gözaltına alınan 32 yaşındaki zanlı, polis tarafından sorgulandı.

Sözcü’den Habip Atam’ın haberine göre Ayyıldız, Sözer ile 10 yıl önce sosyal medyada tanıştığını, aralarında ilişki başladığını, bazen kavga edip bazen barıştıklarını ifade etti.

Ayyıldız, bu sürede askere gidip geldiğini, evlendiğini, çocuklarının doğduğunu, ancak Sözer’le görüşmeyi sürdürdüğünü belirterek, geçen yıl eşinden boşanma kararı aldığını, eşinin çocuklarıyla Manisa’ya gittiğini dile getirdi.

Zanlı, Sözer’le bir aydır kavgalı olduğunu, olay günü buluşmak için randevulaştığını savunarak şunları iddia etti: “Ben yılbaşını çocuklarımla Manisa’da geçirmek istediğimi söyleyince tartıştık. Sırtımı dönünce bıçakla bana saldırdı ancak elinden bıçağı aldım. Boğazına sapladım. Öldüğünü görünce çakmak doldurmak kullanılan gaz yağını üzerine dökerek ateşe verdim.”

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun aktardığına göre ise Ayyıldız ifadesinde “Sabah borç para istemek için evine gittim. Aramızda tartışma çıktı. Bıçakladım. Hırsızlık süsü vermek için altınlarını aldım” dedi.

EFT yapmaya çalışmış

DHA’nın haberine göre soruşturmada bazı detaylara ulaşıldı.

Şüphelinin saat 10:30 sıralarında Sözer’in banka hesabına girerek internet üzerinden kardeşinin hesabına 260 bin lira göndermeye çalıştığı tespit edildi.

Banka EFT’nin yüklü olması sebebiyle telefonla Aylin Sözer’i aradı, ulaşamayınca da EFT talimatını askıya aldı.

Öğrencisine mesaj atmış

Şüphelinin ayrıca Sözer’in telefonundan bir öğrencisine mesaj atarak, “Sana EFT yapacağım. Bu parayı avroya çevirip sana söylediğim kişiye teslim edersin” diye yazdığı belirlendi.

Sözer’in öğrencisi, “Hocam ben bu talimatı sizin sesinizi duymadan yapmam” diye mesaj att, ardından da Sözer’i aradı, ulaşamayınca alt katta oturan kız kardeşine durum hakkında bilgi verdi.

Şüphelinin daha önceden ‘basit yaralama’ suçundan iki kez polise geliş kaydı bulunduğu, yakalandığında da üzerinde 3 gram uyuşturucu madde çıktığı belirtildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi: Aylin Sözer’in eğitim vermek için gezmediği il kalmamıştı

Maltepe’de öğretim görevlisi Aylin Sözer öldürüldü