Aslı Aydıntaşbaş: Mehmet Cengiz, o koruyu bize ver

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Cumhuriyet gazetesi iki gün önce Üsküdar’daki Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun ‘0’ bedele hükümete yakın işadamlarından Mehmet Cengiz’e satıldığını duyurdu. Malumunuz, Mehmet Cengiz 25 Aralık operasyonunun kilit isimlerinden ancak kamuoyunda nam yapmasının asıl nedeni, son 10 yılda üst üste aldığı kamu ihaleleri değil, internette yayınlanan telefon görüşmelerinde kullandığı ‘serbest üslup’.

Cengiz Holding’in ortaklarından Mehmet Cengiz’in aldığı bu koru, Boğaz’ın göbeğindeki yegane yeşil alanlardan. İçinde 3 bin ağaç ve bir köşk var. Cumhuriyet gazetesi, Cengiz’in arsayı TMSF ve bir işadamından aldığını ancak daha sonra ‘imar değişikliği’ için söz aldığını yazıyor. Normalde Boğaz’da ‘öngörünüm’ alanında ağaç kesmek de bina yapmak da imkansız. Ancak Boğaz’ın birçok noktası gözlerimizin önünde betonlaşıyor. Bir kılıf bulunuyor. Bu güzel korunun akıbeti de ‘otel’ ya da ‘rezidans’ olursa, şaşırmam.

Ama Mehmet Cengiz’in elinde kendini topluma affettirmek için bir şans var. İstanbul, bir beton deryası ve herkesin ağzında ‘kent parkı’ lafı var. Mehmet Cengiz bir an önce çıkıp Hüseyin Avni Paşa korusunu bir ‘kent parkı’ olarak İstanbul halkının kullanımına açacağını açıklamalıdır.

Aslı Aydıntaşbaş’ın yazısı