Bilim insanları, Komodo ejderlerinin dişlerinin tırtıklı uç kısımlarında demirden tabaka olduğunu belirledi.

Britanya’daki King’s College London’dan araştırmacılar, gelişmiş kimyasal ve yapısal görüntüleme teknikleri kullanarak Komodo ejderlerinin dişlerine ilişkin yeni bilgiye ulaştı.
Türün dişlerinin uçlarında bulunan tırtıklı kısımların demir açısından oldukça zengin bir tabakayla kaplı olduğu ortaya çıktı.
Araştırmacılar, bu tabakanın diğer sürüngenlerden farklı olarak Komodo ejderinin dişlerinin uç kısımlarında yoğunlaştığını, dişi turuncu renge boyadığını ve dişin keskinliğini korumada yardımcı olduğunu kaydetti.
Bilim insanları, bu özelliğin, Komodo ejderinin avını rahatça parçalamasına yardımcı olduğuna dikkat çekerek, bunun daha önce hiçbir etçil sürüngende tespit edilmediğini vurguladı.
Komodo ejderleri, dünyada sadece Endonezya’nın türle aynı adı taşıyan milli parkında ve Flores ile bazı adalarında bulunuyor.
Uluslararası Doğayı Koruma Birliğinin verilerine göre doğada sadece 3 bin 458 Komodo ejderi kaldı.