• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKYapı Kredi Step

Almanya, İslam Konferansı’ndaki domuz eti ikramını tartışıyor

02/12/2018 12:30

Almanya’daki İslam Konferansı’nda domuz eti servis edilmesi ülkede tartışmalara yol açtı.

Fotoğraf: Reuters


Almanya İçişleri Bakanlığı’nın Müslümanların ülkeye uyumunu sağlamak amacıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenen iki günlük konferanstaki ikram büfesinde domuz etinin servis edildiği, Batı Alman Radyo ve Televizyon Kurumu’ndan Tuncay Özdamar’ın Twitter mesajıyla ortaya çıktı.  Özdamar, “İçişleri Bakanlığı bununla ne demek istiyor? Domuz eti yemeyen Müslümanlara biraz saygı gösterilmesi yerinde olurdu” dedi.

İçişleri Bakanlığı: Dini çeşitlilik göz önünde bulunduruldu

Deutsce Welle’nin aktardığına göre bakanlık açıklamasında büfede 13 farklı yiyeceğin bulunduğuna ve büfe hazırlanırken katılımcıların dini çeşitliliğinin de göz önünde bulundurulduğuna dikkat çekilirken, “Bazı kişilerin dini duyguları incindiyse üzüntü duyarız” dendi.

Öne çıkan görüşler: Yeşiller bakanlığı eleştiriyor

Yeşiller Partisi’nden Volker Beck: “Özdamar’ın tepkisi haklı. Çeşitliliğin farkında olmak, aynı zamanda farklı alışkanlıkları da gözetmek demektir.”

Katılımcılar arasında yer alan Yeşiller’den Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Milletvekili Ali Baş: “Domuz eti büfede etiketlenmemişti. Bu nedenle bazı katılımcılar domuz etine uzandıklarını ancak servisi yapan kişilere sorarak yiyeceğin ne olduğunu anladıklarını söyledi.”

Eski Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu: “Şimdi yine havlayan tüm Naziler ve ırkçılar için söylüyorum. Herkes domuz eti yiyebilir, yasaklayan yok! Ancak siyaset yaptığım 20 yıl boyunca hiçbir davette veya büfede domuz eti görmedim. Şimdi İslam Konferansı’nda bunu sunmak saygısızlık. Bu, her kimden gelirse gelsin, bilinçli bir provokasyon.”

Bağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinden Götz Frömming: “İçişleri bakanı ve bakanlığın bu kadar espri anlayışına sahip olabileceğini tahmin etmiyordum.” 

AfD’nin Thüringen eyaleti sözcüsü Stefan Möller: “Tepkiler Müslümanların uyum sağlamaya yanaşmamalarının bir örneği. Bedava yemek olsa bile şikâyet ediyorlar. Buranın yemeklerini kabul etmek ve tabağına domuz eti koymamak, köktendinciler için söz konusu bile olmuyor.” 

Bu ilk değil

Der Spiegel dergisinin haberine göre, 2006 yılında dönemin içişleri bakanı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Wolfgang Schäuble’nin ev sahipliğinde düzenlenen ilk Alman İslam Konferansı’nda da katılımcılara domuz jambonlu kanepeler sunulmuş.

Almanya’nın Müslümanlar için uyum formülü: Cemaatlere para vermek

Ezidi kadın, kendisini alıkoyan IŞİD’liyle Almanya sokaklarında karşılaştı

Almanya’da ‘İslam buraya ait değil’ tartışması: Bakana sağcılardan destek

Resmi yanıt: Almanya, Diyanet camilerinde ‘dini aşan’ faaliyetlerden rahatsız

Resmi rakam: Almanya’daki ‘potansiyel terörist’ İslamcı sayısı 2 bin 200

Kategori:Dünya

SON HABERLER

Hollywood’da oyuncular ile yapımcılar uzlaştı

Hollywood’da oyuncular, 118 gün süren tarihi greve son veren anlaşmayı onayladı.

Diken’in ‘ihale avcısı’ haberine sansür

Diken’in “Erdoğan’ın yeğeninin ‘ihale avcısı’ eşi Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na atandı” başlıklı haberi hakkında içerikten çıkarma ve erişim engeli kararı verildi.

Bir suç örgütü lideri daha Türkiye’de yakalandı

İngiltere’nin Kuzey Doğu bölgesinde faaliyet gösteren bir silahlı organize suç örgütünün lideri olan Shaun Monaghan Türkiye’de yakalandı.

Menendez’in evinde bulunan külçe altınlar hırsızlıkla bağlantılı

ABD’li Senatör Bob Menendez’e yönelik rüşvet soruşturmasında evinde bulunan külçe altınların, yıllar önce bir iş adamının evinden çalınan ve daha sonra bulunan altınlar olduğu ortaya çıktı.

Bu, iş insanı ve Menendez arasındaki ‘rüşvet’ bağlantısına dair önemli bir kanıt olarak değerlendiriliyor.

İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 42 bin liraya dayandı

Türkiye genelinde konutların metrekare fiyatı 27 bin 840 liraya yükseldi. Bu miktar İstanbul’da 41 bin 766 lira.

2 milyar dolarlık ‘çak bi beşlik’: Prens, Putin’e yatırım sözü vermiş
Paris’te ‘Sarı Yelekliler’ eylemi sürüyor: Gözaltı sayısı 200’ü geçti

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 227 gündür hapiste

YAZARLAR

Medeniyetler çatışması, Batı karşıtlığı ve İslamcılığın yeniden inşası

İhsan Dağı

Çok özel bir halk mıyız, neler oluyor, ne yaşıyoruz?

Murat Sevinç

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu… Sandığınız gibi değil

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Kissinger’ın arkasından

Bahadır Kaynak

Alıntıya hakkını ver, çöp-sözlerle doldurma

Mustafa Dağıstanlı

Kürt, Kürtçe şarkı söylüyor ve opera sanatçısı, olacak iş mi!

Murat Sevinç

Seçmenler çıldırmış olmalı

Bahadır Kaynak

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Haftada dört gün çalışsak ne olur?

Alaattin Aktaş: Faizle oynamasaydık dolar 12, benzin 13, motorin 15 liraydı

Esfender Korkmaz: Bugünkü şartlarda ekonomik kalkınma sağlanamaz

Orhan Uğuroğlu: İYİ Parti’nin kararı iyi mi kötü mü

Aytunç Erkin: Üçok ‘il il’ iki harita hazırladı

Murat Muratoğlu: Mehmet Şimşek’in IMF’nin Türkiye şefi rolünü üstlendiğine inanıyorum

Zülal Kalkandelen: Akşener ikinci kez intihar etti

Fatih Altaylı: Yahu kardeşim, siz emekliye üç kuruş ‘sadaka’ dağıtmayı beceremiyorsunuz

Berkant Gültekin: İYİ Parti limandan ayrıldı

Mehmet Ocaktan: Demek ki iktidarı eleştirmek ‘hainlik’ değilmiş

Zeki Gül: TTB’ye kayyum

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×