Alman köklü gazeteerinden ‘Die Zeit’ın eki ‘Zeit Magazin’ dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle açtığı bugüne kadar açtığı davaları belgeledi. Haberin hacmi 28 sayfayı buldu.

Fotoğraf: DHA
Dergi manşetinde şu başlıklara yer verdi: ‘Tutuklanan çocuklar’, ‘Hakarete uğrayan Cumhurbaşkanı’ ‘ Türkler ve 299’uncu Ceza Maddesi’, ‘Davalı Halk’ .
Dosya yazısında ““Gerçekten hakaret nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok çabuk hakarete uğradığını hissediyor” diye hakaretin tanımını yapan dergi, açılan 1845 ‘Erdoğan’a hakaret’ davasından 286’sını belgeleriyle örnek gösterdi.
HAlkın farklı kesiminden insanlara dava açıldığını ve Erdoğan’ın eleştiriye ve muhalefete tahammül edemediğini belirten dergide “Açılan davalardan dolayı Cumhurbaşkanı sıkıntılı, zor durumda. Yaşları reşit olmayan çocuklara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı olan seçim afişini yırttıkları için hapis cezası verildi” ifadelerine yer verildi.
Dergide yayımlanan 286 dava, sosyal medyada paylaşılan mesajlardan örneklerle tanıtıldı. Atılan dava başlıkları içinde “Hitler bıyığı’, ‘Yasak şarkılar, ‘Karikatür’, ‘Rüşvet, ‘Erdoğan’ın diploması’, ‘Orta parmak’, ‘Ey Erdoğan’, ‘Baba ve oğu’l, ‘İşçiler günü’, ‘Kadınlar Erdoğan’a karşı’, ‘Futbolcular Erdoğan’a karşı’, ‘Bir kitap üç dava” gibi çok sayıda başlık kullanıldı.