AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu “Dünyada kimyasal olmayan tek çay bizim çayımızdır” dedi. Göksu bunun nedenini Türkiye’de çayın üstüne kar yağmasına bağladı.

Esenler Belediyesi, Uluslararası Dünya Çay Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte, dünyanın farklı bölgelerinden getirilen 55 çeşit çayı ilçe sakinlerine dağıttı.
Çayın kimi zaman mutluluğun, kimi zaman hüznün simgesi olduğunu dile getiren söyleyen Göksu şöyle konuştu:
“Yediden yetmişe her birimizin hafızasında istisnai yere sahiptir çay. Çay bizim toplumumuzda bazen mutluluğun işaretidir.
Bazen hüznün yok edicisidir. Bazen derttaştır, bazen yoldaştır bazen arkadaştır.”
‘Kimyasal olmayan tek çay bizim’
Türk çayının ‘ayırt edici’ bir özelliği olduğunu öne süren AKP’li siyasetçi konuşmasına şöyle devam etti:
“Dünyada üzerine kar yağan tek çay bizim çayımızdır. Onun içindir ki dünyada kimyasal olmayan tek çay bizim çayımızdır.
Bu açıdan baktığımızda çay bizim için sadece derttaş, yoldaş değil, aynı zamanda anlamlı bir şifa kaynağıdır.
Kendi içerisinde vücuda çok ciddi katkılar sağlayan doğal, hiçbir kimyasalı üzerinde barındırmayan anlamlı bu çayımız artık bizim yuvalarımızın vazgeçilmezi, işlerimizin ve işyerlerimizin vazgeçilmezi artık herkesin bir iş kurduğu zaman, ilk yaptığı şey çay ve çaycıyı bulmaktır.”
Karadenizli sanatçı Batuhan Akyıldız’ın yöreye ait türküler seslendirdiği programda horon da tepildi.