Abdülkadir Selvi: AK Parti'nin en büyük başarısı, Cumhurbaşkanlığı-Başbakanlık krizi yaşatmaması

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Türkiye, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki çekişmeden çok çekti. Çok ağır bedeller ödedi. AK Parti’nin en büyük başarısı Türkiye’ye, Cumhurbaşkanlığı-Başbakanlık krizi yaşatmaması oldu.

Tam aksine ‘Tepe’deki uyum Türkiye’nin istikrar içinde yönetilmesini sağladı.

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti açısından sadece bir Cumhurbaşkanı değil. Erdoğan bu hareketin lideri. Başbakan Davutoğlu ise sıradan bir başbakan değil. Erdoğan’dan sonra bu bayrağı omuzlayan isim. Elbette ki bazı zorluklar var. Ama önemli olan sıkıntıları krize dönüştürmeden aşabilmek.

Bu hükümetin başarılı olması gerekiyor.

Geçmişte Cumhurbaşkanı Özal ile başbakan Mesut Yılmaz’ın, Cumhurbaşkanı Demirel ile Başbakan Tansu Çiller’in, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Ecevit’in başaramadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu başardı. Geçmişte Erdoğan ile Gül’ün yaptığı gibi.

Abdülkadir Selvi’nin yazısı