Amerikan yönetimi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında hapis cezası istenmesinden rahatsızlık duyduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner günlük basın toplantısında bir soru üzerine konudan haberdar olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Açıkçası, duyduğumuz haberlerden çok rahatsız olduk. Yargılanmadan tutuklanmaları, ardından müebbet hapsi istenmesi, Türkiye’de düşünce özgürlüğü, demokrasi ve yargı bağımsızlığı konularında ciddi kaygılar ortaya çıkarıyor. Türk yetkilileri, tüm bireylerin ve medyayla sınırlı kalmadan tüm kurumların eleştiri, farklı seslilik haklarına, Türk anayasasında da güvence altına alınmış olduğu gibi, saygı duymaya ve güvence altına almaya çağırıyoruz.”
MİT TIR’ları haberleri nedeniyle 65 gündür hapiste bulunan Dündar ve Gül için biri ağırlaştırılmış iki müebbet ve 30 yıl hapis isteniyor.
Gazeteciliğin cezası: Dündar ve Gül için biri ağırlaştırılmış iki müebbet ve 30 yıl hapis talebi