Kamil Tekin Sürek: İmamların kader, kısmet telkini ve AKP'nin 'Ey CeHaPe' tiradları eskisi kadar işe yaramıyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Her biri ciddi birer siyasal skandal sayılabilecek Peker açıklamalarının daha önceden bilinmesine rağmen, yeniden bu kadar büyük bir şaşkınlıkla tartışılmasının nedeni belki de AKP-MHP koalisyonunun iyice zayıflaması ve ekonomik kriz nedeniyle kitlelerin iktidara tepkisi.

Siyasal skandal haberlerinin hepsi, rant kavgasına dayanıyor. Ve, paylaşılamayan rant da yoksul kitleler açısından büyük rakamlara ulaşıyor. Her gün daha da yoksullaşan ve elektrik, su faturasını ödemekte güçlük çeken insanlar; iktidar ve yandaşlarının milyar dolarlar için kavgalara giriştiğini görünce öfkesi artıyor. İmamların kader, kısmet telkini ve AKP’nin “Ey CeHaPe” tiradları eskisi kadar işe yaramıyor.

Kamil Tekin Sürek’in yazısı