Türk ve Rus askerleri, Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarındaki üçüncü ortak kara devriyesini tamamladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Kamışlı-Derik arasındaki ortak devriyeye insansız hava araçlarının da eşlik ettiğini açıkladı.
Rusya’nın Soçi kentinde varılan mutabakat kapsamındaki ortak devriyelerin ilki 1 Kasım’da ikincisi salı günü yapıldı. İlk devriye Derbesiye bölgesinde, ikincisi ise Ayn el Arab bölgesinde yapıldı. Her iki devriyeye dördü Türk dördü Rus askeri zırhlısı olmak üzere sekiz araç katıldı.
MSB: Provokatörlere karşı dikkat ve hassasiyet gösterilerek tamamlandı
Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Fırat’ın doğusunda Kamışlı-Derik arasındaki bölgede icra edilen Türk-Rus kara devriyesinin, ‘provokatörlere karşı gerekli dikkat ve hassasiyet gösterilerek planlandığı gibi tamamlandığını’ duyurdu.
Bakanlığın Twitter hesabından, Türk-Rus kara devriyesinin tamamlanmasına ilişkin yapılan açıklamada, şöyle dendi: “Fırat’ın doğusunda Kamışlı-Derik arasındaki bölgede icra edilen Türk-Rus kara devriyesi; provokatörlere karşı personelimizin ve halkın güvenliğine ilişkin gerekli dikkat ve hassasiyet gösterilerek planlandığı gibi tamamlanmıştır.”
Bu arada sosyal medyaya yansıyan bazı video görüntülerinde, Suriye tarafındaki Derik yakınlarında bugünkü görevine çıkan Türk-Rus ortak devriyesine karşı bazı göstericilerin taşlarla saldırıda bulunduğu görüldü.
Görüntülerde, göstericilerin saldırdığı Türk zırhlı araçlarının zarar görmediği ve devriyenin yoluna durmaksızın devam ettiği gözlendi.