17 Aralık darbe girişiminden sonra dinlemeler, şantaj-montaj kasetleri, Başbakan’ın makamına böcek konulması gündeme geldiğinde, operasyon kararı ne zaman alınmış, dinlemelerin, kasetlerin, darbenin düğmesine ne zaman basılmış diye geriye dönük bir araştırma yapıldı.
Enteresan bir tarih çıktı ortaya. Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e, ‘One Minute’ çektiği 29 Ocak 2009 tarihi. Süleyman Demirel, ‘Nereden çıktığı da belli olmaz, gelir bir gün karşınıza..’ diye boşa dememişti.
Şimdi düşünüyorum da CIA Başkanı David Petraeus, Başbakan Erdoğan’a, laf olsun diye ‘Siz İsrail’in özrünü kabul edin, biz de sizin Cemaatle ilişkilerinizi düzenleyelim’ teklifini yapmamıştı.
Önce 7 Şubat’ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yönelik operasyon olarak çıktı karşımıza. Sonra 17-25 Aralık darbe girişimleri geldi. 28 Şubat’ta Umut Operasyonu yapıp, Kudüs-Selam örgütü diye toplamışlardı bir grup insanı.
Tevhid-Selam soruşturmasını 17 Aralık sabahı teslim eden savcının hedefinde de bu kez toplamak vardı Başbakan’ın yakın çevresini.