Ahmet Hakan: 'Ekmel Bey' olaya ısınmış

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Ekmeleddin İhsanoğlu ile kısa süreli bir Ankara buluşması gerçekleştirdik. İzlenimlerim şunlardır:

– Olaya ısınmış. Hangi konuya vurgu yapacağını, hangi konuyu es geçeceğini iyi hesap ediyor.

– Daha kısa konuşmayı öğrenmiş ve benimsemiş. Bazen upuzun bir soruya tek kelimelik yanıtlar veriyor.

– Yanında kalabalık bir eşlikçi ordusu ile dolaşmıyor. Kalabalık yerine işlevsel yönü ağır basan küçük bir ekiple dolaşıyor.

– Kendisine ilgi gösterenlerle yakından ilgileniyor.

– Etrafındakileri iyi motive ediyor.

– İflah olmaz bir çay tiryakisi olan Ekmel Bey, iftardan sahura aralıksız çay içiyor. (İki saatlik “Tarafsız Bölge” sırasında elinden çay bardağı hiç düşmedi.)

– Bir espri duygusu var… İnce espriler, küçük takılmalar yapmaktan kaçınmıyor.

– Sabahtan akşama kadar çok yoğun bir temas trafiğinin içinde olsa da akşam olunca uykuya ve yorgunluğa yenik düşmüyor.

– Erdoğan’ı destekleyen medyanın Erdoğan’ı desteklemesini anormal bulmuyor. Kendi sözlerini çarpıtmasını anormal buluyor.

– En ters sorular karşısında bile öfkesini kontrol edebiliyor.

– Kendisinin “tanındıkça” sevildiğini düşünüyor.

Ahmet Hakan’ın yazısı