İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu seçimlerde tekrar aday olmaya iten nedenin Tunç Soyer ve Tuncay Özkan’ın aday olma ihtimalinin önünü kesmek olduğu öne sürülüyor.

İki buçuk ay önce 31 Mart seçimlerinde aday olmayacağın ilan eden Kocaoğlu’nun dün sabah CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra kararından vazgeçtiğini açıklaması partide kafaları karıştırmıştı.
BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Kocaoğlu’nun çıkışında adaylık için adları ön plana çıkan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın adaylığını engelleme amacının yattığı belirtiliyor.
Gerek Kocaoğlu’na yakın isimler, gerekse genel merkez kaynakları, Kocaoğlu’nun Soyer’in adaylığına öteden beri karşı olduğunu belirtirken, buna gerekçe olarak da iki ismin ‘belediyecilik anlayışları’nın farklı olmasını gösteriyor.
Kocaoğlu’nun genel seçimlerde İzmir milletvekili adaylığına da karşı çıktığı Tuncay Özkan’la yıldızının barışmadığı da biliniyor.
Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde de bu iki ismin aday gösterilmemesi gerektiğini bir kez daha güçlü şekilde vurgulamış.
CHP lideri iki isimle ilgili yorum yapmamış, Kocaoğlu’na, adaylık kararı üzerine İzmir adaylarını yeniden değerlendireceğini belirtmekle yetinmiş.