ABD’nin önde gelen gazetelerinde New York Times, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi ‘ekonomik olarak mahvetmek‘ten bahsetmesini bir karikatürle ti’ye aldı.

Trump önceki gece Twitter’dan yaptığı açıklamada Suriye’de çekilmelerinin ardından 20 mil genişliğinde (32 km) bir güvenli bölge kurmak istediklerini açıklarken, “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” demişti. Bu sözler Ankara’da büyük tepki çekmişti.
Patrick Chappatte imzalı karikatürde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Trump’ın tweetini tabletten okuduğuna yer verilirken, yardımcısı olarak tasvir edilen kişi de “İyi yanından bakacak olursak, en iyi müttefikleriyle böyle konuşuyor” diyor.
“Sürpriz! Trump Twitter’a girdi” başlığıyla yayınlanan karikatürde, “Erdoğan işe iyi yanından bakmalı” yorumu yapıldı.