Kötü çalışma koşullarına karşı işçilerin geçen ay başlattığı eylemle anılan yeni havalimanı şantiyesi bir kez daha işçi eylemiyle gündemde.
İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) işçilerin iş bıraktığını duyurdu. İşletmeci şirket sendikayı yalanladı.

İYİ-SEN Twitter hesabından, yeni havalimanı inşaatında ağustos, eylül ve ekim ayı maaşlarını alamayan işçilerin iş bırakma eyleminde olduğu duyuruldu.
3.HAVALİMANINDA İŞ BIRAKMA EYLEMİ
3.Havalimanı'nda İGA bünyesinde faaliyet gösteren DSG firmasında çalışan inşaat işçisileri üç aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Ayrıntıları birazdan aktaracağız. pic.twitter.com/Px6nu9tk5n
— İYİ-SEN (@insaatiscilerii) October 22, 2018
BBC Türkçe’ye konuşan İYİ-SEN Başkanı Ali Öztutan, “İşçiler İGA bünyesindeki taşeron firma DSG’nin iş güvenliği uzmanına bugün ödemeleri sordu, ‘İşinize geliyorsa çalışın, işinize gelmiyorsa çalışmayın’ yanıtını aldıktan sonra da iş bırakma eylemine başladı” dedi.
Öztutan, 100’e yakın işçinin ödenmeyen maaşlarıyla ilgili havalimanının işletmecisi İGA firmasıyla öğle saatlerinde bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.
“İşçilerin iş bırakma eylemi sürüyor” diye konuşan sendika başkanı, ödemelerin yapılması halinde işçilerin işbaşı yapacağını da sözlerine ekledi.
İYİ-SEN başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İGA’ya kalsa herhangi bir eylem gerçekleşmedi. Sorun yok. ‘Havalimanı şehir yaşantısını aratmıyor’ diye açıklamalarda bulunuyorlar. İGA’nın genel tavrı, varolan sorunları görmezden gelmek.”
Ana firma İGA ise “Herhangi bir eylem veya iş bırakma durumu söz konusu degil” dedi.