İran'da düşen jetin sahibi Başaran: Pilotaj hatası gibi gözüküyor

 

İran’da düşen özel jette kızını kaybeden Başaran Holding’in sahibi Hüseyin Başaran, kaza için “Pilotaj hatası gibi gözüküyor” dedi.

Dubai’den Türkiye’ye gelmek üzere 11 Mart’ta yola çıkan Başaran Holding’e ait TC-TRB tescilli Challenger 604 tipi uçakta ikisi pilot 11 kişi vardı. Uçakta, Başaran Holding’in sahibi Hüseyin Başaran’ın evlenecek kızı Mina ve arkadaşları yer alıyordu. Düşen uçaktaki herkes hayatını kaybetmişti.

‘Pilotaj hatası’

Başaran, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık’ta Başaran Holding’e ait MC Havacılık’ın genel merkezinde, kaza sonrası ilk kez gazetecilere açıklama yaptı.

Kara kutuların Fransa’da açıldığını belirten Başaran, ön raporun İran’daki sivil havacılık idaresi tarafından açıklanacağını dile getirdi. Başaran, bu raporun bir ay içinde açıklanabileceğini kaydetti.

Hüseyin Başaran. (Fotoğraf: DHA)

Kazaya ilişkin bir öngörüsü olup olmadığıyla ilgili Başaran şunları söyledi: “Pilotaj hatası gibi gözüküyor. (Rapor) Tam çıkmadan konuşmak da belki ters ama gelen ön bilgilere göre uçağın bir arızası olmadığı, pilotajdan kaynaklanan bir düşme olduğu söyleniyor. Ancak gerçekleri rapor açıklanınca sizler gibi hepimiz öğreneceğiz.”

Kızının anısına…

Başaran, kazanın ardından yaşadığı büyük acıya rağmen kızı ve arkadaşları anısına havacılık sektöründe yatırımlarına devam edeceğini aktararak “Hangarın girişine ve uçağın kapısına kızımın adını yazdırdım. Kızım uçakta öldü. Benim için çok acı bir şey. Onun anısına ve hatırına işi büyüteceğim. Belki daha da büyüteceğim. Bu konuda belki Avrupa’nın en büyüğü olacağım” dedi.

İran’da düşen jetin pilotu, 51 kez uçağın burnunu kaldırmaya uğraşmış

İran’da düşen Türk jeti: Soruşturma Kanada ya da Avrupa’da yapılabilir

Trabzonspor taraftarları uçak kazasında hayatını kaybeden Mina Başaran’ı tribünde andı

İran’da düşen Türk jetini gören pilot: Normal seyrediyordu, birden kayboldu

Mina Başaran 14 Nisan’da evlenecekti: Çırağan Sarayı ve Kenan Doğulu tüm ödemeleri iade etmiş

Son bakış: Mina’ya veda

İran adli tıpına 11 değil 10 naaş ulaşmış: Cenazeler ailelere teslim edildi

Düşen jetin bağlı olduğu firma: Pilotlar arıza bildirmedi, acil iniş talep etmedi

İran yalanladı: Pilotun acil iniş izni istediği doğru değli

İran’da düşen Türk jetinde hayatını kaybeden 11 kişinin naaşına ulaşıldı

BAE’den İstanbul’a gelen özel Türk jeti İran’da düştü: 11 kişi hayatını kaybetti