AKP seçim için 'kapıyı açtı': Millet bu ittifakı sevdi, devam etmesi normal

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “MHP ile yerel seçimde ittifak yapılacak mı?” sorusuna “Millet bu ittifakı sevdi. Şimdi bunun yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz” dedi.

Fotoğraf: DHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçimleri kastedip, “Elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz” diyerek ‘yerel seçimde ittifak sinyali’ vermişti.

CNN Türk yayınına katılan Özhaseki şunları söyledi: ‘Cumhur ittifakı’ diyerek biz MHP ile birlikte olduk. Türkiye zor bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak yaptık. Millet de bu ittifakı sevdi. Şimdi bunu yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz. Nasıl anlaşılacağı o kadar zor ki. Bunun hem bizim hem de MHP’nin kendi içinde tartışması gereken bir konu. Biz sanki hiç ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen dönemde sayın Cumhurbaşkanımız da görüşünü söyler.”

Bahçeli’nin ‘kaygısına’ hak verdiğini söyleyen Özhaseki, “Ben PKK’nın İstanbul’da bir ilçeyi gelip yönetmesini istemiyorum. HDP ile ittifak denildiğinde ülkenin 80 milyonun gözünde PKK ile ittifak anlamına geldiğini biliyor” diye konuştu.

MHP kulisi: Eskişehir, Aydın, Iğdır, Burdur ve Edirne belediyeleri ‘ittifak’la isteniyor

CHP kesin dille yalanladı: Yerel seçimde ittifak yok

Bahçeli ‘ittifak sinyali’ni verdi: Elde edilen kazanımlar 31 Mart’ta yok olmamalı

Yerel seçimler: AKP-MHP ittifakını gelişmeler belirleyecek

AKP yerel seçim için ‘sır vermedi’: Zor ama ekim ya da kasıma çekilmesi lazım

CHP’nin gündemi yerel seçim: ‘Önseçim’ güçlü seçenek, vekile belediye yok

Bahçeli bu defa tek deneyecek: Yerel seçimlerde ittifak ve ortak aday yok

Karamollaoğlu’ndan Meclis’e: AKP 4 Kasım’a seçim istiyor, Allah rızası için yapmayın

AKP genel başkan yardımcısı: Yerel seçim erkene alınmayacak

AKP ‘erken yerel seçim’de topu CHP’ye attı

AKP’nin yerel seçim taktiği: Her ile bir ‘Tayyip Erdoğan’

AKP’yle ‘gündem turu’: OHAL kalkacak, üç parti anlaşırsa yerel seçim erkene alınır

Erdoğan, ‘yerel’de erken seçim taraftarı değil

Optimar’ın başkanı: Yerel seçimler, AK Parti için sonun başlangıcı olabilir

‘Cumhur’un gayriresmi ortağı Destici de ‘erken yerel seçim’ dedi: Ekim sonu

CHP’li Yarkadaş’ın iddiası: Yerel seçim 4 Kasım’da, buna tüm partiler uyar

AKP yerel seçimi gündemine aldı: Bakan Kasım 2018’i işaret etti