Dijital medyada bilgisayarı terk edip akıllı telefona transfer olduk

 

Akıllı telefonlar hayatın birçok alanında olduğu gibi insanların müzik dinleme ve video izleme alışkanlıklarını da tamamen değiştirdi. Dijital medya kullanımının yüzde 90’ı masaüstü bilgisayarlar yerine cep telefonlarından yapılmaya başladı.

A customer uses his new iPhone 4S after making the purchase at Apple's flagship retail store in San Francisco

comScore’un ABD’de yaptığı araştırmaya göre müzik, fotoğraf, harita ve mesajlaşma işlemleri için kullanıcıların yüzde 90’dan fazlası masaüstü ya da dizüstü bilgisayar yerine mobil cihaz kullanmayı tercih ediyor.

Mobil kullanımda da insanlar internet tarayıcılarının yerine uygulamaların kullanımı günden güne artıyor. comScore verilerine göre uygulamalarda harcanan zaman Mayıs ayında yüzde 51’e yükseldi. Geçen yıl bu oran yüzde 43 seviyesindeydi.