IŞİD 'kurumsal kimlik portfolyosu'na bir de haftalık dergi ekledi

 

Suriye ve Irak’ta terör estirirken ‘sanal alem’de de hayli etkili bir profil çizen Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) militanlarnın artık haftalık dergisi de var!

isid dergi5
Kapak başlığı: Sınırları ezip geçerken

isid dergi3

Daha önce kurumsal bir şirket gibi yıllık raporlar hazırlayan ve profesyonel sosyal medya stratejileri yürüten radikal İslamcı terör örgütü, şimdi de rapor niteliğinde haftalık İngilizce dergisini hayata geçirdi. İlk sayısı 1 Haziran 2014’te yayımlayan dergiden IŞİD, düzenlediği saldırıları, ele geçirdiği bölgeleri ve rakamsal verileri paylaşıyor. Ve tabii propanda yapıyor.

Sosyal medyada yürüttüğü propaganda stratejisinin bir benzerini dergide de uygulayan IŞİD, kendince Şiilerin öldürülmesini meşru kılacak nedenler sunarak İslami referanslarla ‘sempati’ toplamayı hedefliyor.

Oyuncakları satılıyor

IŞİD’in dev sosyal medya kampanyası da tüm hızıyla sürüyor. Yayınlanan videolar, İngilizce atılan bilgilendirme tweet’leri, Facebook ve Ask.fm gibi sayfalar sayesinde takipçileriyle etkileşim halindeki IŞİD, birçok uzmana göre sosyal medyayı en iyi kullanan terör örgütü.

Öyle ki hem dehşet saçıp hem sempati kazanmayı başaran örgütün, çoğunluğu Endonezya’da bulunan birçok web sitesinde militanların oyuncakları ve IŞİD tişörtleri yoğun ilgi görüyor.

isid dergi isid dergi1