Özgürlükçü Demokrasi'nin editörü ve çalışanı dört kişi tutuklandı

 

TMSF’nin el koyduğu Özgürlükçü Demokrasi’nden dört kişi daha tutuklandı.

Gazeteye ve gazetenin basıldığı Gün Matbaacılık’a yönelik soruşturmada şimdiye dek gazetenin imtiyaz sahibi İhsan Yaşar, sorumlu yazıişleri müdürü İshak Yasul ve matbaadan 20 kişi tutuklanmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, gözaltındaki yedi kişi bugün Çağlayan adliyesine götürüldü.

Savcı, editörler Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun, çalışanlar Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Nedim Demirkıran ile eski çalışanlarından Mehmet Beyazit’ın ifadesini almadı.

Çelebi, Hacıoğlu, Urun, Tarlak ve Sola, tutuklama talebiyle İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Demirkıran ve Beyazit için de adli kontrol talep edildi.

Suçlama örgüt

Mahkeme, ifadelerinin ardından editörler Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun ile gazetenin çalışanı Pınar Tarlak’ı ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutukladı.

Ramazan Sola, Nedim Demirkıran ve Mehmet Beyazit ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Özgürlükçü Demokrasi’nin imtiyaz sahibi ve sorumlu yazıişleri müdürü tutuklandı

Özgürlükçü Demokrasi’nin 20 matbaa çalışanı tutuklandı

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve matbaasına kayyım atandı: Gözaltılar var