Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’yla ortaklaşa düzenlediği ‘Değerler Eğitimi Kampı’nda, din görevlileri 16 ilden 157 çocuğa ders verdi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, devlet koruması altındaki çocukların katıldığı kampta verilen eğitimler arasında, ‘Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kuran’ı Kerim, batıl inançlar, ibadetin kazandırdıkları ve temel ilmihal bilgileri’ gibi konular yer aldı.
2011 yılında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitime 13 ila 18 yaş arasındaki çocuklar katıldı.
Bakanlık etkinliğin amacını, ‘çocuk bakım kuruluşlarında kalan çocuklar için günlük hayatta kullanabilecekleri ve yaşlarına göre indirgenmiş bir anlatımla dini, manevi ve ahlaki değerlere yönelik eğitimler verilmesi’ diye açıkladı. Ayrıca din görevlilerinin ‘mahremiyet bilinci’ni anlattığı eğitimlerin sürekli hale getirileceği belirtildi.