Yasin Aktay: Halkta kayyumların atanmış olmasından dolayı en ufak bir hoşnutsuzluk yok

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

HDP’nin belediyeler marifetiyle “özyönetim” macerasına giriştiği il veya ilçelerin tamamına kayyum atanmış durumda. Bu kayyumlar birkaç aydır işbaşında ve bölge yerleşim merkezlerini hasret kalmış olduğu belediyecilik hizmetleriyle en güzel şekilde buluşturuyorlar. Halkta kayyumların atanmış olmasından dolayı en ufak bir hoşnutsuzluk olmadığı net bir biçimde görülüyor. Bilakis kendi oylarıyla seçmiş oldukları belediyelerin kendilerine ihanet etmiş olduğunu düşünen halk kayyum uygulamasından son derece memnun. Bu memnuniyeti ifade etmek için artık her vesileyi değerlendiriyor.

Özyönetim diyerek şehirleri işgal eden, insanların evlerinin önüne çukurlar kazan, evlere bomba düzeneği kurup yakıp yıkan, yatak odalarının duvarlarını delip evden eve geçişler yaparak bütün mahremiyetlere tecavüz eden militanların insafına teslim olan HDP’nin veya PKK’nın bugün Kürt halkına söyleyeceği hiçbir şey yok. İstediği yerde hayır kampanyası çerçevesinde mitinglerine yapıyorlar ama halka anlatabildikleri hiçbir şey yok, halkın da kulak verdiği yok. O yüzden mitingleri son derece cılız geçiyor.

Yasin Aktay’ın yazısı