'Yeterli polis yok': İstanbul valiliği TKP'nin 'Hayır' mitingine izin vermedi

 

İstanbul valiliği, TKP’nin bu cumartesi günü Kartal’da düzenlemeyi planladığı ‘Hayır’ mitingine “Yeterli polis yok” diyerek izin vermedi.

Sol’da yer alan habere göre TKP’nin 2 Nisan Pazar günü Kadıköy’deki referandum etkinliğinin ardından Kartal’da düzenlenmesi planlanan mitingine de yasak geldi.

Valililk, yasağa gerekçe olarak yeterli sayıda polis olmamasını gösterdi. İstanbul’da aynı gün HDP’nin Kadıköy’de ‘Mutlaka Kazanacağız’ ve AKP’nin ise Yenikapı’da ‘Evet Platformu Mitingi’ düzenlenecek.

TKP’den yapılan açıklamada yasak kararı eleştirilirken şöyle dendi: “Bu hem bir acizlik hem de baştan aşağıya adaletsizlik ve taraflılıkla sürmekte olan referandum sürecinde yeni bir skandaldır. Valiliğin, ‘Kaynaklarım yetersiz’ açıklamasının muhatabı Erdoğan’dır. Kendisine ‘Bizim sizi koruyacak kadar polisimiz yok’ denebilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yenikapı’da ‘Yine olay çıkarıyorlar’ deme olanağı vermeyeceğiz. Hukuken bu işin peşine bırakmayacağız.”

HDP’den İstanbul mitingine çağrı: Türkiye’nin geleceğini isteyen herkesi davet ediyoruz