Ömer Halisdemir'in ailesi istedi, 'CHP'liydi' haberlerine erişim engeli geldi

 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden astsubay Ömer Halisdemir’in CHP’li olduğuna dair haberlerin yer aldığı internet sayfalarına erişim engeli getirilmesi kararlaştırıldı.

AA’da yer alan habere göre Halisdemir’in eşi Hatice ve babası Hasan Hüseyin, bir dilekçeyle mahkemeye başvurarak Halisdemir’in CHP’li olduğuna ilişkin haberlerde, başvurucuların kişilik haklarını ihlal eden nitelikte, onur ve saygınlığına yönelik rencide edici özellikte gerçek dışı ithamlarda bulunulduğunu savundu.

Başvuru dilekçesinde şöyle dendi: “Halisdemir, tıpkı İstanbul’un fethindeki Ulubatlı Hasan, Çanakkale Harbi’ndeki Seyit Onbaşı gibi tarihteki özel yerini almış ve milletimiz için ortak bir tarihi değere dönüşmüştür. Dolayısıyla şehidimizi ve ailesini bir siyasi görüşle özdeşleştirmek onun hatırasına açık bir saygısızlık teşkil ettiği gibi ailesini de rencide etmiştir. Kaldı ki haber, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.”

Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, benzer içeriğe sahip 19 adrese erişimin engellenmesine karar verdi.

Halisdemir, darbe girişimine katılan tuğgeneral Semih Terzi’yi komutanının emriyle vurduktan sonra Terzi’nin yanındaki askerler tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

Korgeneral Aksakallı’nın ifadesi: Halisdemir’den Terzi’yi öldürmesini istedim

ÖKK raporu: Halisdemir’i vuran üsteğmen, ‘darbe’yi öğrendikten sonra ‘taraf değiştirdi’

Terzi’yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir’in mezarını 500 bin kişi ziyaret etti

Halisdemir’i vuran binbaşının ifadesi: ‘Ah’ sesi duydum, düşen bir silüet gördüm

Terzi’nin ekibindeki Halisdemir’in öğrencisi: ‘Ne yapıyorsun?’ diye sordu

Terzi’yi vuran Halisdemir’in babası: Oğlumu vuranlar için idam isteğimi Erdoğan’a ilettim