CNN Türk Genel Müdürü Aktaş'a 'soru soran' üniversitelilere soruşturma açıldı

 

Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Medya ve 15 Temmuz’ isimli panelde CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’a ‘soru soran’ üniversite öğrencilerine soruşturma açıldı.

Aktaş, öğrencilerin Adana’nın Aladağ ilçesinde gerçekleşen 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili yaptıkları yayın, Çağdaş Hukukçular Derneği’ne polis baskını olduğu sırada avukatların yayına bağlanmaması, bölgedeki savaşa dair yaptıkları yayınlar ve HDP milletvekillerine uygulanan sansüre dair sorularını yanıtlamayı reddetmişti.

Aktaş, öğrencilere, “La ben bu yüzden geldim buraya”, “Ben tecrübeli bir gazeteciyim, bu soruların sorulacağını bilmiyor muydum? Delirdiniz mi siz?”, “Yırtınıyoruz karşınızda” gibi ifadeler kullanmıştı.

Öğrencilere, “Provokasyon yapma, faşizm bu, provokatörler” diye bağıran Aktaş, öğrencileri, “Fotoğraf da çektim ordan, tespit edeceğiz” diyerek tehdit de etmişti.

İleri’de yer alan habere göre Aktaş’a soru yönelten dört öğrenci hakkında Ankara Üniversitesi soruşturma başlattı. Üniversitelilere gönderilen yazıda Aktaş’ı ‘protesto ettikleri’ vurgulanarak 29 Aralık’ta savunmalarının alınacağı belirtildi.

HDP’den CNN Türk’e: 90’ların TRT’sine döndünüz, biraz etik!

CNN Türk programcısı Şirin Payzın: HDP’lileri ekrana çıkaramıyoruz

CNN Türk ‘karargah’tan bildirdi: Zergele köy değil kamp, ölenler sivil değil PKK’lı