Elif Çakır: Hükümet bu kez haksız; muhalefetin olayı çarpıttığı, saptırdığı falan yok

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Cinsel istismarlarla ilgili öneri baştan sona yanlıştı. Kabul edilebilir, elle tutulabilir, izah edilebilir bir tarafı yoktu. İster hükümet yetkilileri sabahtan akşama kadar, akşamdan sabaha kadar yatıp kalkıp “valla billa bu yasa tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı vermiyor” yeminleri etsinler.

İster “Bu tecavüze af değildir, bu tamamen gerçek dışı bir iftiradır” diye açıklama üstüne açıklama döktürsünler…

Hükümet bu kez haksız. Bu kez muhalefetin öyle dedikleri gibi “iftira attığı”, bu kez öyle “olayı” çarpıttığı, saptırdığı falan filan yok.

Ne ‘yasa tasarılarını’ savunacak haklı argümanları, ne de kendilerinin sığınacakları hiçbir şey yok.

Böylesi bir durumda AK Parti’ye yakışan, düşüncesizce hazırlanan, failini, mağdurunu belirlemeyen, daha büyük mağduriyete yol açacak o yasa teklifinin arkasında durmak değil; bilakis yakışan mahcubiyettir.

Elif Çakır’ın yazısı