Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için, “Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım” dedi.

İstanbul’da Sepetçiler Kasrı’ndaki bir etkinliğe katılan Yıldırım, AKM binası ve Haydarpaşa Garı’yla ilgili konuştu.
“Ne özelliği var AKM’nin” diye soran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Tamam, Atatürk’ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir. Diyoruz ki, ‘Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, kimliği olan, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım.’ Bunda ne var? Çevre konusunu gelişmekte olan ülkelerin önünü kesmek için kullanıyorlar.”
Yıldırım, Haydarpaşı Garı içinse şunları söyledi: “Efendim Haydarpaşa Garı’nı filanca işe kullanacaklar.’ Haydarpaşa Garı her işe kullanılır. Ne var bunda? Dışarıda duruyor güzel biblo gibi, içeriye de kütüphane yap, kültür merkezi yap, galeri yap. Her türlü kültürel, sosyal faaliyetin yapılabileceği, 24 saat yaşam alanı haline getirecek, insanların gece-gündüz gelip gideceği yer olsun. Şimdi in cin top oynuyor. Kim laf etse, hemen ‘Tarihi Haydarpaşa Garı’na laf ettirmeyiz, el sürdürtmeyiz.’ El sürdürtmeye sürdürtmeye ora da bir gün elden çıkacak haber vereyim.”