'Eski kafalı olmamak gerek': U2'nun solisti Bono, 'Yılın Kadınları' listesinde

 

Moda dergisi Glamour, her yıl açıkladığı ‘Yılın Kadınları’ listesine bu sene İrandalı rock grubu U2’nun solisti Bono’yu ekledi.

bono

BBC Türkçe’de yer alan habere göre ABD’de yayınlanan dergi, Bono’yu listeye almalarının gerekçesi olarak kadın hakları için yürüttüğü kampanyaları gösterdi.

Yıllardır listeye bir erkeği ekleme fikri üzerinde tartıştıklarını belriten derginin editörü Cindi Leive, “Olaylara eski kafalı yaklaşmamak gerek. Kadınlar için harika işler başaran birçok erkek de var. Bono da onlardan birisi” dedi.

Bono ise “Eminim listede yer almayı hak etmemişimdir. Ama cinsiyet eşitliği için erkekler de en az kadınlar kadar mücadele vermediği sürece bu hedefe ulaşmak çok zor olacak” diye konuştu.

Listede ABD’li şarkıcı Gwen Stefani, oyuncu Zendaya ve olimpik jimnastikçi Simone Biles gibi isimler bulunuyor.

Bono güldürdü: IŞİD’le mücadele için Ortadoğu’ya komedyen gönderelim

U2’nun solisti Bono, Aylan için şarkı sözlerini değiştirdi: Bir çocuk boş bir sahilde mahvolur

Bono: Bir daha gitar çalamayabilirim