Umur Talu: Bunca güvenilemeyecek güvenlik mensubu oraya gökten mi indi?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Birinci sorumuz ve sorunumuz devlette hala, bizzat devletin güvenmediği onca devlet güvenlik görevlisi bulunması!

Devletin belki yarın da güvenmeyeceği güvenlik mensubuna siz nasıl peşinen güveneceksiniz, mesela?

İkinci sorumuz ve sorunuz ise epey kritik:

Bunca güvenilemeyecek (kimi hakikaten darbeci, belki kimi o açıdan masum) güvenlik mensubu oraya gökten mi indi?

İdari, siyasi bir sorumluluğu olmadan; sadece “mağarada yakalanmış veya teslim olmuş terörist” gibi “dışarıdan” gelmiş kabul edilebilir mi?

Tekrar tekrar yazıyorum belki, ancak tekrar tekrar düşünülmesi gereken bir şey değilse bu, o vakit devlet, hukuk, adalet, hakkaniyet, vicdani ve yasal sorumluluk filan nedir?

Artık günahı, vebali saymıyorum bile!

Umur Talu’nun yazısı