HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın ‘terör soruşturması’ nedeniyle gözaltına alınmasını Meclis’te kelepçeyle çıktığı kürsüde protesto etti.

Kışanak ile Anlı, dün ‘terör soruşturması’ kapsamında gözaltına alınmış, evlerinde ve belediye binasında arama yapılmıştı. Bugün de Diyarbakır başta olmak üzere yurdun dört bir yanında gözaltılar protesto edilmişti.
‘Kesintisiz direniş süreci başladı’
TBMM Genel Kurul’unda Diyarbakır’ın Kürt halkının gözbebeği olduğunu söyleyen Beştaş, “Kesintisiz darbe sürecine karşılık kesintisiz direniş süreci bugünden itibaren başlamıştır ve biz demokratik tepkimizi her zeminde göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
https://www.youtube.com/watch?v=PwFnZzWOzX0
AKP’nin ülkeyi ‘zorbalık, zulüm ve işkence’yle yönettiğini savunan Beştaş, “Bizimle siyaseten çarpışamıyorsunuz, belediye başkanlarını, il başkanlarını alıyorsunuz” dedi.
Beştaş, konuşmasının ardından yanında getirdiği kelepçeyi önce genel kurulda oturduğu sıraya, daha sonra da kürsüye bıraktı.
‘Kelepçelerle şov yapmak hakkınız değil‘
Söz alan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Beştaş’a cevaben şunları söyledi: “Burada kelepçelerle şov yapmak hakkınız değildir. Buradan farklı bir olay çıkarılmaya çalışılıyor ki bu yargı sürecini etkilemek demektir. Ya siyaset yapacaksınız ya da bu örgütle aranıza mesafe koyacaksınız.”